Kesävaatteita haeskelen. Eihän siitä montakaan viikkoa olen, kun vielä sai toppi päällä kuleksia, joten ei ne voi kovin kaukana olla. Silti kaapista käteen osuu vain mustaa ja harmaata ja pitkähihaista. Jokunen punainenkin, mutta kesävaatteet ovat jo hautautuneet syksyisten alle. Kyllä ne löytyvät, kun jaksaa hetken myllätä, mutta huolestuttaa vaan, että jääkö joku suokkaritoppi tai - hame sinne läjien alle ja muistan sen sitten vasta siellä Espanjassa.

Niin, olen lähdössä poikani kanssa syyslomalle Espanjaan. Vuokrasimme sieltä talon viikoksi. Olen pari viikkoa seuraillut kohteemme säätilaa ja samalla, kun täällä menee harmaammaksi, koleammaksi ja sateisemmaksi, nousee siellä lämpöasteet ja ennusteet ovat varsin aurinkoisia. Kyllä olen tätä lomaa odottanut! Ainoa, mikä ehkä vähän, tosin ihan todella vähän, harmittaa on se, että lomamme aikana todennäköisesti nämä tämän hetkiset ihanat värit tippuvat maahan ja jäävät pikku hiljaa syksyn ja talven jalkoihin. Nyt on kyllä ollut niin kaunista ja ihania värejä luonnossa joka puolella.

Äitini toivotti äsken hyvää matkaa ja kertoi olevansa iloinen puolestani. Voi, kuinka hyvältä se tuntuikaan. Aina ei ole ollut näin, mutta nyt sen kuulin. Hienoa, että saamme elää vielä tätäkin aikaa. Olo on ihanan seesteinen ja kevyt. Luottavainen; asiat ovat järjestyksessä ja järjestyvät koko ajan lisää. Pikku hiljaa, mutta varmasti. Pähkäillessäni näiden kesävaatteiden kanssa äiti sanoi huonolla puheellaan, naurua äänessään, että "Ethän sinä sinne muuta tarvitse kuin uimapuvun". No just. Taisimme molemmat nähdä koko komean olemukseni sonnustautuneen päivästä toiseen pelkkään uimapukuun kaupungilla ja joka paikassa, koska purskahdimme samaan aikaan nauruun. Sekin tuntui niiiiiin hyvältä.

Enkä nyt muuta voi kuin hymyillen toivottaa kaikille mukavia syyspäiviä ja hyvää lomaa heille, ketkä sitä tässä tulevien viikkojen aikana ehkä koululaistensa kanssa, ehkä itsekseen pitävät. Minä lähden nyt etsimään sitä toppia. :)